Mesleki Alanlar ve İş İmkanları
Gıda Mühendisliği, modern bilimin ve mühendisliğin temel ilkelerini kullanarak gıda bileşenlerinin değerini muhafaza etmeyi, kaliteli ve güvenilir gıda üretimini sağlamayı amaçlayan bir mühendislik alanıdır. Ülkemizde ve dünyada güvenilir ve kaliteli gıdaya olan talep ile donanımlı gıda mühendislerine olan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Bu sebeple Gıda Mühendisliği Bölümünden mezun olan öğrenciler hem özel sektörde hem de devlet kuruluşlarının bir çoğunda (Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK, Kalkınma Bakanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu, Türk Standartları Enstitüsü, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Üniversitelerde akademisyenlik) iş bulabilme imkanına sahip olmaktadırlar.