...

Gıda Mühendisliği

Laboratuvarlar

MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ

Gıda Mühendisliği Bölümü

 

Enstrümantal Analiz Laboratuvarı

 

Enstrümantal Analiz Laboratuvarında mevcut cihazlarımız eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme faaliyetlerinde aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Enstrümantal cihazların ağırlıkta olduğu bu laboratuvar küçük olması nedeniyle genellikle bilimsel araştırmalar için kullanılmaktadır.

 

Enstrümantal Analiz Laboratuvarı Cihaz – Ekipman Listesi

 

S. No

Cihaz Adı

Marka, Model

Adedi

1

Differential Scanning Calorimetry (DSC)

Perkin Elmer, DSC600

1

2

Dikey Elektroforez Sistemi

Consort, EV265

1

3

Kolorimetre

Konica Minolta, CR400

1

4

UV-Spektrofotometre

Thermo, Genesys 10 SUV-VIS

1

5

Su aktivitesi (aw) ölçüm sistemi

Novasina, Labmaster AW

1

6

Tekstür Analyser

SMS Microsystems, TA.XTplus

1

7

Viskozimetre

Fungilab, ALPHA

1

8

HPLC (Diode Array Detector)

Thermo, Ultimate 3000

1

9

Hassas Terazi

Schimadzu, AUW220D

1

10

Cutter (Et ürünleri)

ARI Makine

1

11

Manuel dolum makinası (Et ürünleri)

ARI Makine

1

12

Pişirme fırını (Et ürünleri)

ARI Makine

1

13

Klips makinası (Et ürünleri)

ARI Makine

1

14

Data logger

 

1

15

Dondurma Makinası (Lab.tipi)

DeLonghi, II Gelataio

1

16

Vakum paketleme ünitesi

Novivac   

1

17

Vakum Pompası

Value, VE115N

1

 Enstrümantal Analiz Laboratuvarı Sorumlusu: Doç.Dr. Kamil Emre GERÇEKASLAN

 

Enstrümantal Analiz Laboratuvarı İletişim Bilgileri

Adres: 2000 Evler Mah. Zübeyde Hanım Cad. 50300 / Nevşehir

Telefon: 0384 228 10 00 (15032)      E-posta: emre@nevsehir.edu.tr

 

 

 

 

Genel Uygulama Laboratuvarı

 

Genel Uygulama Laboratuvarında mevcut cihazlarımız eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme faaliyetlerinde aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Lisans derslerindeki uygulamalar ağırlıklı olarak bu laboratuvarda gerçekleştirilmektedir.

 

Genel Uygulama Laboratuvarı Cihaz – Ekipman Listesi

 

S. No

Cihaz Adı

Marka, Model

Adedi

1

Abbe Refraktometresi

JKI, JK-ARM

1

2

Ceketli Isıtıcı

MTOPS, MSE104

3

3

Çeker Ocak

HEDLAB

1

4

Dikey Derin Dondurucu (-80°C)

Operon, DFU446 CE

1

5

Gluten İndex Cihazı

Yücebaş Makine

1

6

Gluten Yıkama Cihazı

Yücebaş Makine

1

7

Hot Plate

MTOPS, HP630

1

8

Isıtıcılı Manyetik Karıştırıcı

MTOPS, MS300HS

3

9

Masa üstü mikser

Kenwood, Prospero KM28

1

10

Midi Fırın

Arçelik, MF-44

2

11

pH metre

Alpia, PL700PV

2

12

Saf Su Cihazı

Şimşek, SS200

1

13

Soğutmalı Santrifüj

Hanil, Combi 514R

1

14

Su Banyosu

JSR, 30 LT

1

15

Su Banyosu (Çalkalamalı)

JSR, JSSB-30T

1

16

Terazi (0,0001 g hassasiyet)

BEL Engineering, IT202930

1

17

Terazi (0,01 g hassasiyet)

KERN

1

18

Ultra Turrax

MTOPS, HS320

1

19

Un Değirmeni (Laboratuvar tipi Masaüstü)

Yücebaş Makina

1

20

Zeleny Sedimentasyon Cihazı

Yücebaş Makina

1

21

Hektolitre

Loyka

1

22

Isıtıcı Manto

MTOPS

2

23

Refraktometre (Abbe ve El tipi)

JKI, JK-ARM

1

24

Çekiçli değirmen

Özel üretim

1

25

Vidalı press (yağ ekstraksiyonu için)

Koçmaksan, KMS10

1

26

Blok Isıtıcı

MTOPS, DMB-2

1

 

Genel Uygulama Laboratuvarı Sorumlusu: Doç.Dr. Kemal ŞEN

 

Genel Uygulama Laboratuvarı İletişim Bilgileri

Adres: 2000 Evler Mah. Zübeyde Hanım Cad. 50300 / Nevşehir

Telefon: 0384 228 10 00 (15033)      E-posta: kemalsen@nevsehir.edu.tr

 

 

Protein Yakma Ünitesi

 

Protein Yakma Ünitesinde mevcut cihazlar ile ürünlerin besinsel içerikleri (su, mineral, protein, yağ) tespit edilmekte, eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme faaliyetlerinde aktif bir şekilde kullanılmaktadır.

 

Protein Yakma Ünitesi Cihaz – Ekipman Listesi

 

S. No

Cihaz Adı

Marka, Model

Adedi

1

Dondurarak Kurutucu (Freeze Dryer)

Operon, FDU-8612

1

2

Kjeldahl Protein Yakma ve Distilasyon Ünitesi (6’lı)

Gerhardt, K126

1

3

Kül Fırını

Protherm, PLF11016

1

4

Yağ Ekstraksiyon Düzeneği (6’lı Soxhlet Sistem)

Shin Saeng

1

5

Etüv

JSR, JSOF-050

1

6

Terazi (0,0001 g hassasiyet)

BEL Engineering

1

7

Terazi (0,01 g hassasiyet)

BEL Engineering

1

 

Protein Yakma Ünitesi Sorumlusu: Doç.Dr. Kamil Emre GERÇEKASLAN

 

Protein Yakma Ünitesi İletişim Bilgileri

Adres: 2000 Evler Mah. Zübeyde Hanım Cad. 50300 / Nevşehir

Telefon: 0384 228 10 00 (15032)      E-posta: emre@nevsehir.edu.tr

 

 

 

 

 

Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarı

 

Her çeşit gıda ürününün mikrobiyolojik kalite analizlerinin yapıldığı bu laboratuvarda mevcut cihazlarımız eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme faaliyetlerinde aktif bir şekilde kullanılmaktadır.

 

Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarı Cihaz – Ekipman Listesi

 

S. No

Cihaz Adı

Marka, Model

Adedi

1

Blender

Waring, HGB2WTS3

2

2

İnkübatör

JSR, JSGI-30T

1

3

İnkübatör

JSR, JSGI-150T

2

4

Laminar Flow Kabin

JSR, JSCB-1200SL

1

5

Mikrodalga fırın

Kenwood, MW475

1

6

Binoküler Mikroskop

Boeco, BM-180SP

5

7

Otoklav

JSR, JSAC-60

1

8

Soğutmalı su sirkülatörü

Polyscience

1

9

Vortex

Dragon Lab, MXF

1

10

Laboratuvar tipi Pulper

Tulsan

1

11

Ozon Jeneratörü

Teknoozone

1

12

Ultrasonik su banyosu

Kudos, SK06GT

1

13

Rotary Vakum Evaporatör

Hahn Shin, HS-2005V-N

1

14

Balon Isıtıcı (6’lı)

MTOPS, MS-EAM

1

15

Kahve Değirmeni

Kuban

1

 

 

 

Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarı Sorumlusu: Dr.Öğr.Üyesi Bülent ZORLUGENÇ

 

Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarı İletişim Bilgileri

Adres: 2000 Evler Mah. Zübeyde Hanım Cad. 50300 / Nevşehir

Telefon: 0384 228 10 00 (15028)      E-posta: bzorlugenc@nevsehir.edu.tr

ARAŞTIRMALAR