Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendilsiği Bölümü, öğrencilerinin mesleki bilgi ve deneyimlerini artırmak ve teorik bilgilerini pratikle pekiştirmek amacıyla Gıda Mühendisliği Uygulamaları-I dersi kapsamında Erciyes Üniversitesi Süt İşleme Tesisi’ne teknik gezi düzenledi.
Doç. Dr. Kemal ŞEN koordinasyonunda ve Doç. Dr. Cem Okan ÖZER ve Doç. Dr. Kamil Emre GERÇEKASLAN’ın katılımı ile gerçekleştirilen teknik gezide öğrenciler süt ürünlerinin üretimine ilişkin hammadde girişinden son ürünün paketlenmesine kadar gerçekleştirilen üretim süreçlerini bizzat gözlemleyerek, bu aşamada kullanılan tüm gıda üretim makine ve ekipmanlarını yakından tanıma ve işlevlerini öğrenme imkânı elde etti.
Gezi kapsamında, Süt İşleme Tesisi Sorumlusu Dr. Metin GÖNÜLTAŞ tarafından tesisin kuruluşu, üretim kapasitesi ve sahip olduğu teknik imkânlar hakkında detaylı bilgi verildi. İşletmenin gezilmesi sırasında da peynir, yoğurt ve dondurma üretimi başta olmak üzere işletmede üretimi yapılan ürünlerin üretim aşamaları öğrencilere anlatıldı.
Gezinin son aşamasında ise Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Erciyes Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Adem GÜNEŞ ile kurumlar arasında gerçekleştirilebilecek ortak çalışmalara ve potansiyel işbirliklerine yönelik görüşme gerçekleştirildi.

- Kayseri Şeker Fabrikasına Tesisine Teknik Gezi
- Erciyes Üniversitesi Süt İşleme Tesisine Teknik Gezi
- TÜBİTAK 2209 A ve 2209 B Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Başvuru Süresi Uzatıldı
- NEVŞEHİR-KAPADOKYA Tarım Fuarı
- Öğrencimizin TÜBİTAK 2209-A projesi başarı ile tamamlandı.
- TÜBİTAK 2209-A öğrenci araştırma projesi başarı ile tamamlandı
- Gıdalarda Takli ve Tağşiş Konuşuldu.