Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendilsiği Bölümü, öğrencilerinin mesleki bilgi ve deneyimlerini artırmak ve teorik bilgilerini pratikle pekiştirmek amacıyla Gıda Mühendisliği Uygulamaları-I dersi kapsamında alanında önemli bir yere sahip olan Kayseri Şeker Fabrikası'na teknik bir gezi gerçekleştirdi
Doç. Dr. Kemal ŞEN koordinasyonunda ve Doç. Dr. Cem Okan ÖZER ve Doç. Dr. Kamil Emre GERÇEKASLAN’ın katılımı ile gerçekleştirilen teknik gezide öğrenciler kristalize şeker üretim süreçlerini bizzat gözlemleme fırsatı buldu.
Gezi kapsamında, öğrenci ve öğretim üyelerimize bölümümüz mezunlarından Gıda Mühendisi Öznur ATAYOLU eşlik ederek bilgilendirmelerde bulundu. Teknik gezi boyunca öğrenciler, kristalize şeker üretimine ilişkin tüm üretim aşamalarını detaylıca inceledi. Bu süreçte kullanılan tüm gıda üretim makine ve ekipmanlarını yakından tanıma ve işlevlerini öğrenme imkânı elde ettiler.
Gezinin son aşaması ise Kayseri Şeker Fabrikası yerleşkesinde bulunan ve hem fabrika çalışanlarına hem de hizmet veren Şeker Sofrası yemek üretim tesisinin ziyaret edilmesi oldu. Burada öğrencilere, Gıda Mühendisi Öznur ATAYOLU ve Yönetici Şef Haydar ÇALIŞ tarafından modern hazır yemek üretim süreçleri, gıdaların doğru depolanma yöntemleri ve hazır yemek üretim süreçlerinde hijyen ve sanitasyonun önemi konularında bilgiler aktarıldı.
Teknik gezi, öğrencilerin hem sektördeki büyük ölçekli üretim süreçlerini hem de toplu yemek üretimindeki modern yaklaşımları bir arada görmesi açısından büyük bir katkı sağladı.



- Kayseri Şeker Fabrikasına Tesisine Teknik Gezi
- Erciyes Üniversitesi Süt İşleme Tesisine Teknik Gezi
- TÜBİTAK 2209 A ve 2209 B Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Başvuru Süresi Uzatıldı
- NEVŞEHİR-KAPADOKYA Tarım Fuarı
- Öğrencimizin TÜBİTAK 2209-A projesi başarı ile tamamlandı.
- TÜBİTAK 2209-A öğrenci araştırma projesi başarı ile tamamlandı
- Gıdalarda Takli ve Tağşiş Konuşuldu.